Tendințe în Agricultura Digitală 2022

Marcel Ionescu

Bine v-am găsit dragi FERMIERI !

☀️Începe o nouă săptămână, moment excelent să aruncăm o privire asupra tendințelor din Agricultura de Precizie, preconizate pentru 2022.

🛡Tehnologia IoT va cunoaște o dezvoltare explozivă și în domeniul agricol. Senzorii agricoli și dispozitivele inteligente vor deveni o prezență mult mai activă în multe dintre fermele lumii. Evoluția acestor echipamente care oferă în timp real date despre condițiile meteo, dăunători, necesar de irigare, date despre plante și sol și multe altele, le fac să fie indispensabile oricui dorește practicarea agriculturii de precizie.

👨‍👨‍👦‍👦Lipsa forței de muncă din agricultură va accelera integrarea roboților agricoli pentru a ajuta fermierii cu numeroase operațiuni agricole, inclusiv culegerea fructelor, recoltarea, plantarea, transplantarea, pulverizarea, însămânțarea și plivitul. Fermierii se bazează din ce în ce mai mult pe roboți pentru a automatiza sarcinile repetitive pe câmp.

🐂Nici sectorul zootehnic nu este trecut cu vederea în 2022. Inovațiile tehnologice pregătite pentru acest sector includ cântare automate, incubatoare, mașini de muls, alimentatoare automate și multe altele. Roboții permit fermierilor să se concentreze mai mult pe îmbunătățirea productivității generale, fără să vă faceți griji cu privire la procesele lente ale fermei. Ele previn, de asemenea, erorile umane și oferă confort prin automatizare.

📡Algoritmii de funcționare ai Inteligenței Artificiale dedicate agriculturii vor cunoaște noi orizonturi și în 2022. Inteligența Artificială oferă perspective predictive pentru prognoza datelor meteorologice, a randamentului culturilor și a prețurilor, ajutând astfel fermierii să ia decizii bine informate.

📸Camerele multi-spectrale ale dronelor folosite în agricultură vor cunoaște și ele noi îmbunătățiri. Dronele colectează date brute care se traduc în informații utile pentru monitorizarea fermei. Dronele echipate cu camere facilitează imaginile aeriene și topografia câmpurilor apropiate și îndepărtate. Aceste date optimizează aplicarea de îngrășăminte, apă, semințe și pesticide. În plus, dronele împreună cu tehnologia GPS sunt folosite pentru urmărirea animalelor, securitatea fermelor și monitorizarea pășunatului. Startup-urile tehnologice lucrează și la drone capabile să măsoare la alt nivel nivelul de clorofilă, presiunea buruienilor, compoziția minerală și chimică a solurilor.

👍Indiferent de care dintre soluțiile tehnologice ale momentului aveți nevoie în fermă, AgriCloud este aici pentru a vă ajuta. Pornind de la ideea că nimeni nu vrea să fie lăsat pe dinafară, vă așteptăm alături de noi pentru planificarea unui 2022 agricol cât mai profitabil !!!

 

AgriCloud – Tehnologie pentru FERMIERI