STAȚIA DE SENZORI AGRICLOUD

Marcel Ionescu

👍Cu toții știm deja că atingerea unei agriculturi de precizie eficientă, cu recolte bogate la costuri minime, nu este posibilă fără obținerea și interpretarea corectă a datelor din teren. Fermierul modern din ziua de astăzi datorită complexității activităților sale, dar și din cauza schimbărilor climatice, nu se mai poate baza pe noroc sau intuiție ca în trecut. Agricultura s-a schimbat, cerințele de hrană au explodat, iar planeta pare să nu mai aibă răbdare cu noi. Cei care nu vor să țină seama de noua realitate și refuză accesarea noilor tehnologii digitale din agricultură, vor fi nevoiți să practice o agricultură empirică, de subzistență, cu recolte slabe la costuri uriașe

Astăzi continuăm prezentarea tehnicii digitale cu care AgriCloud vine în sprijinul fermierilor, cu Stația de Senzori Agricoli digitală.

 

🗣 Stația de senzori agricoli monitorizează solul și condițiile meteorologice din ferma dumneavoastră și oferă recomandări pentru optimizarea irigațiilor, gestionarea riscului de îmbolnăvire al plantelor, gestionarea riscului de îngheț și deciziile de pulverizare cu diferite substanțe necesare prevenției și protecției culturilor.

🗣 Principalele beneficii și funcționalități a stației de senzori digitală din arsenalul AgriCloud sunt:- Temperatura și umiditatea solului măsurată la 30 cm și 80 cm.- Temperatura și umiditatea aerului măsurată la 30 cm deasupra solului- Viteza și direcția vântului- Indicarea perioadelor de creștere sau de repaos ale plantelor- Evaluarea riscului apariției bolilor fungice- Recomandarea acțiunilor de prevenție pe anumite ore- Recomandare de irigare- Avertizare la temperatură extremă- Avertizare la vreme extremă- Alarmă de furt sau cădere a stației- Localizare precisă prin GPS

🗣Asemeni tuturor dispozitivelor digitale folosite de noi, nici Stația de Senzori AgriCloud nu face excepție de la acuratețea măsurătorilor și ușurința în exploatare. Sursa de energie a stației are o durată de viață de 3 ani. Totodată stația face față oricăror condiții meteorologice de utilizare cu temperaturi cuprinse între – 20 °C și + 80 °C.Deși tehnologia folosită este extrem de sofisticată, rezultatele furnizate sunt clare, utille și ușor de implementat în activitatea din fermă. Datele culese cu ajutorul Stației de Senzori Agricoli, sunt transmise către baza noastră de date AgriCloud. Aici sunt analizate, comparate cu celelalte date primite de la celelalte instrumente din zonă, apoi sunt furnizate direct pe dispozitivele fermierilor, într-o formă ușor de interpretat și de pus în practică.

♨️ Cum ar fi ca de pe veranda casei tale, printr-o simplă privire a telefonului sau laptopului, să aflii tot ce se întâmplă în ferma ta? Mai mult decât atât, informațiile pe care le-ai putea primi, ar fi imposibil de colectat chiar și dacă te-ai deplasa în teren și ai privi cu ochiul liber. Informații despre sănătatea plantelor, temperatură, stres termic sau hidric, atacuri ale dăunătorilor, alerte regionale, secetă… și multe altele, totul la dispoziția ta prin tehnologia digitală.

AgriCloud – Tehnologie pentru FERMIERI