Drone în Agricultura de Precizie

Marcel Ionescu

Salutare tuturor și bine v-am găsit !

Primăvara nu este chiar aproape, însă știind că omul gospodar își face iarna căruța și vara sanie, tot așa și noi ne îngrijim deja de cele trebuincioase pentru începerea lucrărilor de primăvară.Astăzi ne-am gândit să vorbim puțin despre importanța utilizării dronelor în agricultura de precizie.Pe fondul cererii tot mai ridicate de hrană a populației, se impune utilizarea judicioasă a resurselor folosite, cum ar fi apa, fertilizanții, semințele, carburanții și de ce nu, timpul fermierilor.

Cunoscând foarte bine aceste aspecte, AgriCloud vine în sprijinul agricultorilor și cu o gamă vastă de servicii, analize și măsurători efectuate din aer cu ajutorul dronelor dedicate.Dronele AgriCloud acoperă suprafețe mari de teren într-un timp extrem de scurt, adunând date valoroase despre situația terenurilor sau a culturilor supuse analizei. Echipate cu senzori avansați, dronele oferă imagini multispectrale ale parcelelor survolate, pe baza cărora se poate afla cu exactitate parametri vitali, dealtfel imposibil de observat cu ochiul liber.

 

O parte dintre acești parametri sau sarcini îndeplinite cu ajutorul dronelor sunt:

🔲 Umiditatea solului

🔲 Nivelurile de nitrați din sol

🔲 Vigoarea plantelor

🔲 Uniformitatea însămânțărilor

🔲 Pulverizarea fertilizanților sa a altor substanțe necesare

🔲 Nivelurile de stres termic sau hidric al culturilor

Deasemenea dronele mai pot fi folosite pentru cartografierea și maparea terenului sau în operațiuni de pază și supraveghere a terenurilor împotriva animalelor sălbatice. Știind toate acestea putem afirma cu certitudine că serviciile de monitorizare cu drone supraveghează și optimizează bunul mers al culturilor de la însămânțare până la recoltare. Monitorizarea culturilor nu a fost nicând mai ușoară sau mai exactă. Dronele nu doar că ajută fermierii să planifice munca în fermă mai optim, dar îi ajută pe aceștia în depistarea timpurie a posibilelor probleme în procesul de dezvoltare al plantelor atunci când încă se pot lua măsuri de corecție la costuri minime.

AgriCloud este furnizorul tuturor soluțiilor moderne pentru o agricultură de precizie complet digitalizată. Suntem aici pentru a vă ajuta în dezvoltarea și protejarea culturilor, cât și a a investițiilor făcute. Cu ajutorul nostru un management performant al fermelor bazat pe date și rapoarte decizionale nu mai este doar un vis, ci o realitate. Costurile necesare implementării noilor tehnologii în agricultură, sunt rapid amortizate și chiar depășite de beneficiile obținute. Pe de altă parte nici sectorul agricol nu a fost ferit de fenomenul lipsei forței de muncă. Utilizarea dronelor pentru diferite activități agricole, nu doar că suplinește lipsa forței de muncă umană, dar o face mai repede, mai ieftin și mai bine.

Capacitatea tuturor instrumentelor folosite în agricultura de precizie se îmbunătățește de la an la an. Agricultura devine tot mai ”inteligentă” realizând o simbioză perfectă între capacitatea solului, plantele folosite, animale din fermă, tehnologiile de ultimă oră și omul care le coordonează pe toate.

Cu o rețea de bune practici din peste 250 de ferme, noi suntem aici pregătiți și capabili pentru a te ajuta!

AgriCloud – Tehnologie pentru Fermieri