Camerele multispectrale RedEdge și RedEdge-MX, ale partenerului nostru MicaSense, sunt folosite în Colorado SUA, în procesul de refacere a terenurilor degradate în urma activităților de minerit.
Statul Colorado are o istorie lungă de extracție a resurselor naturale. Dacă în trecut aceste activități nu erau condiționate și de obligația de restaurare a habitatului natural odată cu finalizarea exploatării, astăzi legislația s-a schimbat. În prezent, operatorii trebuie să readucă terenurile exploatate la starea inițială. Fiecare amplasament va fi readus la starea sa de dinaintea exploatării miniere, asigurându-se că procentul final este de cel puțin 80% din acoperirea vegetativă inițială pentru terenurile native și cultivate.
Dificultatea constă în faptul că monitorizarea manuală a acestor terenuri este provocatoare și adesea inexactă din cauza suprafețelor mari sau a conformației accidentate a suprafețelor. Tehnologia bazată pe drone joacă un rol crucial în rezolvarea acestei probleme, permițând o modalitate mai eficientă de a colecta date și de a monitoriza creșterea vegetației.
Procesul de recuperare începe cu o evaluare a amplasamentului. Evaluarea adună informații despre condițiile inițiale ale solului și vegetației de mediu și proprietățile peisajului care includ cota, panta, curbele de nivel, compactarea și caracteristicile hidrologice pentru a evalua problemele de ape pluviale și eroziune. Datele sunt colectate folosind senzori montați pe drone și eșantionare la sol prin GPS.
Pentru a obține o reprezentare completă a acoperirii vegetației atât în spațiul natural inițial înainte de exploatare (referință de recuperare), cât și în zona recuperată, dronele folosite au atașate camere multispectrale MicaSense RedEdge și RedEdge-MX. Rezultă astfel o evaluare a acoperirii vegetației care demonstrează cu exactitate procentul de acoperire cu vegetație folosind atât indici NDVI, cât și NDRE. Imaginile detecționate de la distanță oferă analize vegetative repetabile, la nivelul întregului site supus analizei, pentru a informa inspectorii de stat despre progresul reabilitării. Această repetabilitate este importantă deoarece monitorizarea vegetației trebuie efectuată la o frecvență care să permită operatorului să detecteze rapid și să răspundă la probleme, cum ar fi eroziunea solului sau standardele de reîmpădurire și eficacitatea noilor culturi.
Preocuparea pentru a fi la curent și pentru a dispune de ultimele inovații în tehnologie agricolă digitală, este constantă pentru noi. Parteneriatul pe care l-am dezvoltat cu MicaSense, producătorul celor mai inovative camere multispectrale de teledetecție, nu doar că întărește acest lucru, dar ne ajută ca împreună să construim o agricultură de precizie cât mai eficientă și cu rezultate mereu peste așteptări.
VINO ALĂTURI DE NOI – PENTRU CĂ – ÎMPREUNĂ VIITORUL SE VEDE MAI BINE !