Combate inteligent seceta cu AgriCloud !

Marcel Ionescu

Seceta este principalul factor de risc de producție în agricultura din România. Deși inundațiile, înghețurile timpurii, dăunătorii și alți factori de risc reprezintă provocări majore pentru fermieri, nicio altă sursă de risc de producție nu este la fel de semnificativă la nivel național ca seceta, în ceea ce privește pierderea producției agricole și a veniturilor.

O secetă majoră poate reduce randamentul culturilor, poate determina fermierii să reducă suprafața plantată sau recoltată, poate reduce productivitatea animalelor și poate crește costurile inputurilor de producție, cum ar fi hrana animalelor sau apa de irigare.

🔴 În ultimii ani, zone mari din țară s-au confruntat cu secetă prelungită, cu impact semnificativ asupra sectoarelor agricole regionale. De la an la an se observă cum schimbările climatice favorizează apariția secetei, chiar și iarna aceasta pe care o traversăm, este extrem de săracă în precipitații. De strat de zăpadă protector pe câmpuri, nici nu mai poate fi vorba.🥵

SĂ AȘTEPȚI SĂ PLOUĂ NU MAI ESTE O SOLUȚIE !

🔵 Apa folosită în irigațiile agricole devine tot mai scumpă. Dacă spre deosebire de alte zone ale globului, în România se mai găsește apă, stăm totuși destul de prost la capitolul sisteme de irigație existente. Totuși se fac pași în direcția aceasta, și viitorul poate arăta și bine.

🟢 AgriCloud cu soluțiile digitale puse la dispoziția fermierilor, este un ajutor indispensabil în practicarea unei agriculturi de precizie sustenabile. Atât cu ajutorul senzorilor agricoli, dar și cu ajutorul dronelor echipate cu camere multispectrale performante, fermierii din rețeaua noastră pot lua cele mai informate decizii de irigare.Soluțiile digitale AgriCloud depistează cele mai mici dificite de umiditate din sol și plante, încă cu mult înainte ca acestea să devină vizibile cu ochiul liber.Aceasta înseamnă economie de timp și bani, plus salvarea culturilor!

🟢 Accesând serviciile digitale Agricloud, fermierii pot iriga punctual, doar acolo unde și cât este nevoie.

Risipa de apă cât și de energie folosită la transportul acesteia, rămâne o amintire.

VINO ALĂTURI DE NOI – PENTRU CĂ – ÎMPREUNĂ VIITORUL SE VEDE MAI BINE !INTRĂ ÎN CLUBUL FERMIERILOR INTELIGENȚI !Tel – 0799.266.799Mail – info@agricloud.ro

#AgriculturaDigitala #agricloud #agricultura #drone #agriculturadeprecizie #Micasense #seceta