Ce este AGRICULTURA DIGITALĂ ?

Marcel Ionescu

Salutare prieteni ai AgriCloud. Ne-am gândit să explicăm conceptul de Agricultură Digitală deoarece am observat că fiind un concept nou, poate genera anumite confuzii printre fermieri.

🛰 În principal Agricultura Digitală se referă la integrare. Agricultura digitală eficientă integrează elementele cheie ale agriculturii – cele biologice și biofizice, cu cele mecanice, mediul cu oamenii, investițiile cu piețele și producătorii cu consumatorii.

🛸 Impactul agriculturii digitale se transpune prin câștiguri de productivitate pentru investiții cu costuri reduse, creșterea producției și a calității la prețuri mai mici, îmbunătățirea terenului ca activ și creșterea durabilității întreprinderii agricole prin practici durabile de gestionare a terenurilor și a fermelor.

Unele dintre domeniile cheie de aplicare ale tehnologiei digitale în agricultură includ:

✅ Managementul sistemului de fermă

✅ Genomica, genetica si stiinta culturilor

✅ Lanțuri de aprovizionare și piețe

✅ Captarea, integrarea și analiza datelor financiare, economice și biofizice.

✅ Conectivitate și coordonare a dispozitivelor, infrastructură ciber-fizică automatizată, informații, cunoștințe și strategie prin internetul lucrurilor (IoT)

Tehnologiile utilizate includ senzori agricoli, rețele de comunicații, sisteme de aviație fără pilot (Drone), inteligență artificială (AI), robotică, capcane digitale pentru dăunători și altele. Fiecare dintre acestea aduce ceva valoros agriculturii, de la colectarea datelor, până la management și procesare, precum și îndrumări și direcții. Acest sistem integrat oferă noi perspective care sporesc capacitatea de a lua decizii și ulterior de a le implementa.

Noi la AgriCloud am sintetizat cele mai importante tehnologii digitale care odată implementate vor face rapid o diferență semnificativă în randamentul fermelor. Sistemele digitale pot fi achiziționate împreună cu instructajul aferent, sau pot fi accesate sub formă de servicii.Întreabă cum te putem ajuta !

⭐ Compania AgriCloud este aici să te ajute. În permanență ne străduim să fim la zi cu cele mai bune soluții tehnologice și digitale ale momentului. Soluțiile AgriCloud puse la dispoziția ta, vor face o imensă diferență între o agricultură bazată pe noroc și o agricultură modernă, digitalizată cu recolte bogate obținute la costuri minime.

Tel – 0799.266.799

Mail – info@agricloud.ro