Agricultura de Precizie

Marcel Ionescu

Bună dimineața în această superbă zi de Ianuarie !!!

Pentru astăzi am vrut doar să mai trecem o dată în revistă ce înseamnă ”Agricultura de Precizie”

O definiție generală ar putea fi următoarea:

👉Agricultura de Precizie este un cumul de soluții care servesc la obținerea unui randament ridicat din resursele limitate și dezvoltarea unei agriculturi care este rezistentă la schimbările climatice rapide și reduce încărcarea mediului.

Agricultura de Precizie nu poate fi posibilă fără prezența a cel puțin unuia dintre factorii de mai jos:

🔲 Sistem global de poziționare prin satelit (GPS). Acesta este cel mai important aspect al agriculturii precise. Fără GPS, nu există o agricultură precisă. GPS-ul a fost utilizat pe scară largă în mașinile agricole, cum ar fi tractoare, drone și senzori de la distanță. Ca sistem de navigație prin satelit, are o precizie precisă asupra orei și poziției fiecărui element din fermă.

 

🔲 Mașini agricole avansate. Agricultura precisă va funcționa mult mai bine dacă echipamentul utilizat este de înaltă calitate. Acestea includ mașini agricole, echipamente de producție agricole, senzori fără fir și dispozitive mobile.

🔲 Teledetecția. Teledetecția este colectarea de date de la fermă fără a exista niciun contact fizic. Are multiple utilizări în jurul fermei, de unde și importanța sa ca tehnologie esențială în agricultura de precizie. Identificarea culturilor și analiza culturilor sunt câteva dintre aplicațiile echipamentelor de teledetecție, cum ar fi spectrometrele de imagistică. Acestea sunt dispozitive care pot simți energia luminii (semnătura spectrală) reflectată de plante, sol și animale.

🔲 Sistem de management al datelor. Pentru a înregistra, procesa, stoca și disemina toate datele colectate în agricultura de precizie, aveți nevoie de un sistem eficient de gestionare a datelor. Datele culese de senzori de la distanță și GPS sunt brute, ceea ce o face foarte complicată. Trebuie să fie procesat de un expert înainte de a putea fi consumat de fermieri. Cu un sistem adecvat de gestionare a datelor, puteți să vă monitorizați ferma, să faceți imagini de înaltă rezoluție și să le procesați folosind un software avansat

 

Agricultura de Precizie este un domeniu vast, care pe lângă cele prezentate mai sus poate cuprinde o mulțime de alte componente în funcție de specificul și zona geografică a diferitelor ferme agricole.

AgriCloud este furnizorul tău de suport, logistică și tehnologie pentru o Agricultură de Precizie adaptată noilor cerințe globale.